28. Novosadski maraton 2020

Svim trkačima koji su uplatili startninu u 2020. godini, startnine će važiti i u 2021. godini i mogu se iskorititi u Martu na Polumaratonu ili u Oktobru na Maratonu, tokom 2021. godine.

28. Novosadski maraton se održava od 11. do 01. Novembar 2020. godine u skladu sa Merama vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada u borbi protiv Covid-19. 

Trkači koju su do sada poslali fajlove sa istrčanim rezultatima se mogu videti putem linka  Učesnici 28. Novosadskog maratona 2020.

VAŽNO: Učešće u trci 28. Novosadskog maraton se ne plaća. PRIJAVA

Start 28. Novosadskog Maratona 2020.

Rezultati

Poštovani Trkačice i Trkači,

Obzirom da je situacija cele godine nenaklonjena organizatorima trka, nismo bili u mogućnosti da organizujemo trku kao predhodnih godina. Iz tog razloga smo se odlučili da organizujemo dođagaj na način koji je u skladu sa važećim odlukama nadležnih organa.
Zato vas pozivamo da učestvujete u digitalnoj trci, tako što  svaki trkač koji želi da učestvuje i istrči neku od deonica 5km, 10.5km, 21km, 42km na stazi na kojoj inače trenira (u svom gradu ili nekom drugom mestu), može da istrčanu distancu snimi nekom aplikacijom (Garmina, Strava ili dr) u formatu gpx, tcx file.
Snimljeni file sa trčanja i podatke za prijavu molimo vas pošaljite na email marathon@sbb.rs.
Učešće je besplatno.

Sve uplaćene startnine od 2020. godine važice u 2021. godini, i mogu se iskoristiti na trci u martu ili na trci u oktobru  mesecu tokom 2021. godine.

Kratko uputstvo:
Aplikacija Strava može besplatno da se skine sa Play Stora, kreira se nalog (besplatno), otvori se strana za snimanje treninga i klikne se na recording.
Na ekranu trkač vidi kolio je kilometara pretrčao ili prošetao. Kad završi deonicu klikne se finis. Nama možete poslati file sa aplikacije ili link (šerujete link gde se nalazi zabeležena vaša deonica).
Trči pošteno i čuvaj zdravlje 

 

Pozivamo trkače da učestvuju na

28. Novosadskom Maratonu 2020.

Discipline su 5km, 10.5km, 21km i 42km.

Ovim putem pozivamo sve trkače koji žele da učestvuju i istrče neku od distanci, da fajl sa snimljenim rezultatom na Garminu ili Stravi (npr. gpx, tcx file), pošalju na email marathon@sbb.rs.
Pored trčanja, staze je moguće preći i stilom nordijskog hodanja, a pri slanju rezultata vas molimo da naglasite ukoliko se radi o nordijskom hodanju.
Trka zvanično startuje u nedelju 11. oktobra 2020. godine u 07:00 i završava se 01. Novembra 2020. godine u 23:59.  U navedenom periodu mogu se istrčati i poslati vremena na jednoj ili više disciplina. 
Molimo vas da pošaljete svoje rezutate tokom navedenog perioda sa popunjenom prijavom, a nakon toga mi ćemo napraviti rezutate trka i objaviti ih na web stranici. U emailu je potrebno popuniti prijavu u exel-u i poslati.

Moto trke je TRČI POŠTENO ili FAIR RUN!
 

Očekujemo i vas ...

Čuvajte zdravlje i budite bezbedni..

 

Vest od 13. Septembra 2020

Održana je  odložena trka na prostoru od Košarkaškog terena (Beogradski kej, kod željezničkog mosta) do kanala DTD. Trčala su se dva kruga, učestvovalo je 20 trkača iz Novog Sad koji su više godina u nazad trčali na trkama koje smo organizovali. Broj trkača je bio ograničen zbog mera koje su bile na snazi, a sve je organizovano u skladu sa merama propisanim od strane kriznog štaba.

Događaj je ispratila Radio Televizija Vojvodine reportazu mozete pogledati na linku i slike na fb.

Trku na10 km i 5km koja je planirana za nedelju 13. Septembar 2020 godine, morala je da se otkaže jer je na snazi bila zabrana okupljanja više od 30 ljudi, na sportskim manifestacijama na teritoriji Novog Sad, a broj prijavljenih učenika je bio veći od 100 nedelju dana pre trke.